07-09-05

Gordelen ja goooordelen...


[cultuur?] Jaja, opnieuw nam ik aan een Vlaams-Nationalistische manifestatie deel, erg tegen mijn principes, maar mijn omgeving stond erop des zondags nog wat lichamelijke inspanningen te verrichten. De Gordel dus. Naast mij politieke terughoudendheid ten opzichte van het evenement moest ik daarbovenop nog de GP F1 van Italië op het supersnelle circuit van Monza missen. Het stemt een mens voor minder ongunstig gezind.
Het begon al met de reis er naar toe. Dat de trein altijd een beetje reizen is wisten we al, dat de NMBS je spontaan extra kilometers laat sporen is ook niet nieuw, maar wel ongemakkelijk. Nergens wist men van treinen naar of tussenstops in Zaventem. Geen enkele conducteur was op de hoogte, zodat we uiteindellijk vanuit Leuven via Brussel naar Zaventem moesten terugsporen. Eenmaal aangekomen stond niet aangeduid waar de start van de gezondheidswandeling plaatsvond. Uiteindelijk hebben we de beperkte meute gevolgd en konden we, na opnieuw wat zoeken, aan de 15km veldtocht beginnen. Tussendoor moesten we alle romantische Vlaamse symbolen trotseren, zoals de echte Vlaamse leeuwenvlag (de zwarte leeuw, niet die met rode klauwen en tong, want da's voor softies), Vlaamse stickers, BB-toestanden ("België Barst"), kortom, the usual ****.
Begrijp me niet verkeerd : ik vond het leuk dat we een stuk van de Vlaamse rand rond Brussel te zien kregen. Ik was daar nog nooit geweest en heb een aantal legendarische plaatsen met eigen ogen van dichtbij kunnen aanschouwen: het Viaduct van Vilvoorde (foto), de ex-fabrieken van Renault-Vilvoorde, ... Het is erg dat je favoriete merk zo'n sociaal drama heeft aangericht, maar ik ben blij het nu toch eens gezien te hebben. Verder was Grimbergen een ontdekking.
Voor de rest was de wandeling een ontgoocheling. Vaak kwamen we niet verder dan lange tochten door chiquere woonwijken. Je zou de indruk krijgen dat de mensen uit de rand absoluut niets te kort schieten (of zijn de villa's van Franstaligen en Eurocraten?). Ondanks de goede bewegwijzering - niet door de Franstalige vijand verwijderd! - kon het traject mijns inziens beter. Ik geef het een zes op tien, maar ben niet onbevooroordeeld dus is mijn quotering in deze eerder irrelevant. Overigens, 175 jaar België was super!

22:40 Gepost door peterNET | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Vive La Belgique? :-)

Gepost door: Frederiek | 09-09-05

inderdaad... ... oe dat ge 't weet!

Gepost door: peterNET | 09-09-05

De commentaren zijn gesloten.