20-08-05

Summer Son


[cultuur]Het is al weer een tijdje geleden dat peterNET geupdated werd en daar schaam ik me terecht voor, maar thesisperikelen en verhuis zitten daar voor een groot deel tussen. Anyway, I try to do the best I can...
Vorige week dus Marktrock. De affiche voor de eerste dag was niet veelbelovend. Enkel Texas sprak me aan, maar de rest leek niet echt my cup of tea. Te beginnen met ene Estelle, een hip-hop-dame uit Groot-Brittanniƫ. Tja, ze deed haar best en kon haar enthousiasme niet onder stoelen of banken steken, maar het pakte niet. Ik zette me neer tussen de massa, want haat dat type muziek. Weg ermee. Ik was blij dat ze eindelijk huiswaarts keerde.
Tweede groep van de dag was Human League, een legendarische protestgroep van begin jaren tachtig. Jaja, the eities are bek, en, eerlijk gezegd: tachtig was toch wel prachtig. De zanger kwam bijzonder cool opdraven, compleet met zwart pak en das. Hij liep constant rond, vergezeld van zijn twee zangeressen. Veel nummers kende ik niet, maar Don't you want me baby? klonk iedereen bekend in de oren. Toen ze na het spelen van dat nummer eventjes het podium verlieten, bleven de Leuvense fans het deuntje zingen.Vaya Con Dios mag dan wel een grote naam zijn, in Leuven bakten ze er niets van. Triestig concert. Dani Klein en co kregen op geen enkel moment de Oude Markt in beweging. Het kon moeilijk anders, want het ritme van hun songs was bij momenten even traag als de Minardi's in de Formule 1. Dit zijn groepen waarvoor je moet gaan zitten, in een theater, maar niet op Marktrock. Ik was blij dat dat gedaan was.
Toen de hoofdact, Texas, het podium beklom was het aan het druppelen. Spontaan deden de mensen hun paraplu open. Soms waren die zo groot dat de helft van de Leuvense bevolking eronder kon schuilen. Het was vooral verschrikkelijk vervelend voor de mensen die achter hen stonden en iets kleiner van gestalte waren. Men zou paraplu's op concerten moeten verbieden. In de stand van Studio Brussel waren gratis plastieken kostuums te krijgen. Die konden je tegen de regen beschermen. Maar nee, de regenschermen bleven open. Ik vond dat bijzonder asociaal en kleinburgerlijk, vooral omdat het maar druppelde. Een wolkbreuk kon je het niet noemen. Het vergalde voor mij deels het optreden van Texas, dat overigens bijzonder goed was. Zangeres Sharleen Spiteri had er zin in en met een onvervalst Schots accent kreeg ze de massa in beweging. Al hun hits passeerden de revue: I don't want a lover, Halo, Black eyed boy, When we are together, Inner Smile en de niet te vergeten Summer son, aangevuld met een aantal nog niet verschenen songs. De groep kon overtuigen. Het was een verademing na al wat hen vooraf ging. Bij het inzetten van het eerste nummer, I don't want a lover, dacht ik "nou, eindelijk muziek!". Kortom, behalve Texas en de Human League was de eerste dag van Marktrock 2005 niet veel soeps. De affiche voor de volgende twee dagen beloofde nog meer rubbish. DJ Bloempot als topact op zaterdag, maar dan toch niet voor het Marktrock-publiek.

16:19 Gepost door peterNET | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.