19-07-05

Komkommer


[media] Komkommertijd heet dat. In de zomer staat zowat de helft van de wereld op non-actief: bouwverlof, zomerregeling bij de NMBS, bij de bibliotheken aan de KU Leuven, bij Ter Zake, kortom, er worden ons weer heel wat geneugten ontzegd. Ook peterNET doet het wat rustiger aan, maar dat is meer uit tijdsgebrek dan wat anders. Edoch vreest niet: I will be back.
Ik begrijp het wel: iedereen heeft recht op verlof in een periode waarin de zon zou moeten schijnen. Een riskante onderneming in Belgenland. We werden de voorbije echter niet gespaard van onheil. In West-Vlaanderen, meer bepaald in mijn eigenste Kortemark, richtte het onweer bijzonder veel schade aan. De mensen die dicht bij de lokale beek wonen kregen de volle laag. De rioleringen konden het vele water niet slikken en dan zocht het maar een nietsontziende uitweg richting huizen. Dit waren uitzonderlijke omstandigheden en we mogen niet onmiddellijk met stenen gooien naar de occasionele zwarte pieten.
Maar goed, ik had het over vakantie. Wat me zo irriteert is de low key-aanpak van de VRT. Tijdens juli en augustus krijgen we geen Ter Zake, tenzij erge dingen gebeuren, zoals bomaanslagen in de Londense metro. Voor de rest geen duiding bij het nieuws van de dag. De dagelijkse portie Phara of Siegfried wordt vervangen door een langere reportage over één of andere problematiek. Allemaal goed en wel, maar meestal zijn het deprimerende berichten met de eeuwige William Van Laeken. Ik neem aan dat hij haast niets anders doet dan reportages dubben. Geen kwaad woord over de man, hij is er een vakman in en kent de materie, maar zijn toontje is zo belerend en angstwekkend dat je je vragen stelt bij de opportuniteit ervan. De situatie is inderdaad én hopeloos én ernstig, maar het discours van William Van Laeken geeft de indruk dat we zelfs geen poging meer moeten ondernemen om de grote problemen aan te pakken. We zouden beter massaal atoomschuilkelders bouwen en onze dagen kaartspelend veertig meter onder de grond doorbrengen. Niet? Geef mij ook in de zomer maar Phara, Frieda of Alain. De openbare omroep is dit aan de inwoners verplicht indien ze haar maatschappelijke taak wenst te vervullen.

21:36 Gepost door peterNET | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ik hou van komkommersalade :-)
en nice piece about the season dude!
:-)

Gepost door: lord cms | 19-07-05

De commentaren zijn gesloten.