15-05-05

Gumball Race


[allerlei] Gisteren is de Gumball Race van start gegaan. Een horde rijkeluiszoontjes en -dochtertjes razen een week lang tegen hoge snelheid over de Europese wegen, om zo snel mogelijk de afstand Londen-Monte Carlo af te leggen. Inschrijvingsgeld: 15.000 euro. Ze rijden niet met een ordinair 2 PK'tje, maar met hun opgefokte Porsches en Ferrari's. Van te hoge snelheden en verkeersboetes trekken ze zich niets aan - geld genoeg - en van verkeersregels evenmin. Daarmee brengen ze de modale autoweggebruiker in gevaar. Zichzelf ook, en die gehavende Ferrari is daar een voorbeeld van.
Dit keer trekken ze ook door België, meer zelfs: ze overnachten in een kasteel in Wallonië. Noblesse oblige. Toch verloopt niet alles zo vlot. De federale politie is paraat en bijzonder alert naar het schijnt, vooral nu dergelijke nozems onze wegen bedreigen. Inderdaad: de Gumball Race is een decadente bedoening en brengt het imago van de autosport weinig goeds toe. Als hevige auotsportfan betreur ik dat ten zeerste. Races horen thuis op een circuit of op minutieus afgebakende openbare wegen, zoals dat bij rally's het geval is. Iedereen verdient zijn of haar verzetje en dat moet kunnen, zolang het de medemens geen gevaar of extreme last oplevert. Indien het goed georganiseerd is bezorgt de autosport geen maatschappelijke overlast. Het is jammer dat veel mensen, vooral aan Vlaamse zijde, denigrerend doen over deze prachtige sport. Ook wij hebben recht om ons plezier te beleven, net zoals de voetbalfans dat hebben. Hoewel het voetbalhooliganisme wel voor veel problemen zorgt, knijpen de mensen hier graag een oogje voor dicht. Dat is niet eerlijk. In Wallonië wordt autosport veel minder sociaal gesanctioneerd en daar zijn we jaloers op. Hopelijk komt er een einde aan de bekrompen Vlaamse mentaliteit wat dat betreft, want ook hier zijn vele enthousiaste autosportliefhebbers. De Gumball Race doet hier echter niet veel goeds aan. Zij overtreden de regels en moeten hiervoor eerlijk beboet worden. En wat het circuit betreft: gentlemen, start your engines!

11:41 Gepost door peterNET | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

idd ik moet seffens even gumballen richting kortrijk wnat ik moest al vertrokken zijn, evn zien opf het stoftijdens op de binnenwegeltjes de baanvastheid in de bochten van mijn auto beïnvloed ;-)
de grachten zijn lekker diep :p
see you! in hell

Gepost door: Lord cms | 15-05-05

De commentaren zijn gesloten.