05-04-05

F1 GP van Bahrein: er staat geen maat op...


De Spanjaard Fernando Alonso is wel dé man van het moment. Nadat hij in Melbourne de pannen van het dak reed en in Sepang op magistrale wijze won, deed hij dit nog eens over in Sakhir, alwaar zondagmiddag de GP F1 van Bahrein doorging. Het was al de tweede keer dat deze 'desert GP' georganiseerd werd: midden in de woestijn, tussen de zandstormen door, laat Bernie zijn coureurs rondjes draaien. Alonso had zich weeral op de pole gevestigd, maar moest nu een herrezen (?) Michael Schumacher naast zich dulden op de eerste startrij. De nieuwe Ferrari F2005 was immers in het land en dat rijtuig zou wel eens alles kunnen overklassen, zoals we dat van de roden gewoon zijn. Het liep echter anders af. Hoewel Schumacher vooraan op de startgrid kon plaatsnemen, had teamgenoot Barrichello nauwelijks een paar rondjes Sakhir in de benen als het startschot gegeven werd en hij moest met hangende pootjes vanop de laatste plaats vertrekken.
De race werd echter desastreus: na 12 ronden stond Schumacher al aan de kant, nadat hij leider Alonso toch wat opgejaagd had en Barrichello, die op het eerste gezicht een aardige remonte had gemaakt, verloor op het einde van de race een aantal versnellingen zodat hij uit de punten viel. Zero points voor de Italianen. Ook bij Renault was het succes niet compleet: Alonso won dan wel de race, maar Fisichella moest na een paar ronden al opgeven met een kapotte motor.
Na de Renault valt de opnieuw puike prestatie van beide Toyota's op. Jarno Trulli en Ralf Schumacher werden respectievelijk tweede en vierde. Meteen het tweede podium op rij voor de Japanners die eindelijk hun weg lijken gevonden hebben in de F1. De kwaliteiten van teambaas Mike Gascoyne zullen daar wel voor iets tussenzitten, evenals twee supergemotiveerde rijders die op revanche belust zijn. Een eervolle vermelding is er ook voor Pedro de la Rosa. De Barcelonees verving Juan Pablo Montoya, die bij vrouw en op komst zijnd kind zat wegens schouderblessure. Hij reed de race van zijn leven en passeerde zowat alles wat in zijn weg zat. Zijn duels met Button en Webber waren bijzonder genietbaar. Tot twee keer toe belandde hij naast de baan, maar slaagde er toch in hen te passeren met een superieure McLaren. Bovendien zette hij de snelste rond van de race neer. In anderhalf uur tijd is zijn reputatie stukken de hoogte in gegaan.
Dus, concluderend, het was een leuke race op een bijzondere locatie. De winnaar, Fernando Alonso, toonde dat hij capabel is om wereldkampioen te worden. Toyota bevestigde en Pedro de la Rosa zorgde voor entertainment. Ferrari heeft de zaken absoluut nog niet voor mekaar, maar dat is misschien wel eens goed, na jaren van dominantie...

11:32 Gepost door peterNET | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

jammer dat de renault van het circuit niet te vergelijken zijn met de nog altijd bedenkelijke renauilts op de baan van de modale burger...

Gepost door: Lord cms | 05-04-05

altijd leuk gevonden hoe gasten soms in die dingen kunnen opgaan... :D

Gepost door: Anne | 06-04-05

De commentaren zijn gesloten.