25-01-05

Ford van Breendonk


Reclame is nog nooit mijn ding geweest, maar wat ik vanmorgen op de radio hoorde deed toch mijn wenkbrauwen serieus fronsen. Ford verwerkte in een radiospot op een 'ludieke' wijze verschillende forten, met daaronder ,al lachend, ook het Fort van Breendonk. Zoals bekend is dat fort een verzamelplaats geweest voor mensen die naar de concentratiekampen gestuurd werden. Hier vonden één van de meest tragische taferelen uit de Belgische geschiedenis plaats; de vernederingen en martelingen die de Duitsers de mensen aandeden waren gewoon onmenselijk. Ik vind dat Ford met deze reclamespot dan ook ver over de schreef gaat.

12:08 Gepost door peterNET | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

net als Polo VW die spot waarin een polo stopt voor een restaurant; een terrorist zich opblaast en het enige wat je ziet is een vuurbal in de Polo...
en dan de slogan: polo: onverwoestbaar of oziets in die trant!
blijkt dat Volkswzgen dat net zefl uitgevonden heeft en nu een proces aandoet aan d emakers..van originele reclame gesproken ;-)
die van Ford heb ik nog niet gezien...
nuja iedereeknet het for van breendonk als dat nazi-doorgangskamp...maar wat is de echte geschiedenis...
net als de adelaar stond voor het (als een )imperialistische romeinse rijk en de swastika (maar dan de platte (horizontaal gedraaide) vorm, niet de haaks-gedraaide vorm) een boeddhistisch symbool is.
nu ja...
:-)

Gepost door: cms | 25-01-05

Kheb het deze morgen ook gehoord. Niet echt subtiel vond ik dat.

Gepost door: Dafke | 25-01-05

De commentaren zijn gesloten.