19-01-05

Het dagelijkse di-, tri- of multilemma


[KU Leuven] “Wat wordt het vandaag?”. Dat is de vraag die elke rechtgeaarde Leuvense student zich stelt als hij of zij in het studentenrestaurant Alma gaat eten. Hoewel er steeds een uitgekiend assortiment van maaltijden aangeboden wordt, is de keuze toch niet gemakkelijk. Vaak zijn er wel continentale gerechten beschikbaar, zoals een spaghetti bolognaise of een rumsteak, maar voor het overige houdt men het vooral bij exotische noenmalen. Vegetarische loempia met Indische saus en gebakken voetselder of Nasirolletjes met zoetzure saus en wokgroenten zijn geen uitzonderingen. Ik kan aannemen dat een aantal mensen hiervoor, om het in het West-Vlaams te zeggen, hun blote buik tonen, maar daar heb ik het toch niet zo op.
De meerderheid beslist echter en dus leg ik mij er bij neer. Maar dat is niet alles. Ook en vooral de kwaliteit van het voedsel is niet zoals het moet zijn. Zo is de vol-au-vent helemaal afkomstig uit de diepvries. Het is een bijzonder wansmakelijk zicht als je de ijverige mensen van Alma zo’n zak ziet opensnijden en het ding beginnen op te warmen. De geïntegreerde gehaktballetjes zijn vaak niet te eten. En dan heb ik het nog niet over de taaie rumsteaks gehad. Ook de geserveerde frieten zijn meestal niet in topvorm; bovendien zijn ze vaak koud. Al moet ik eerlijk toegeven dat hier de laatste tijd een positieve evolutie merkbaar is. Maar toch: het kan stukken en stukken beter.
De manier waarop men de schotels serveert is een derde punt waarover ik een boompje wil opzetten. Een tijdje geleden heeft men het lumineuze idee opgevat om frieten en/of groenten in een apart schaaltje onder te brengen. Zo kan men alles afzonderlijk afrekenen. Zo bedraagt de prijs van een ordinaire maaltijd al gauw vier à vijf euro. En dat is niet bepaald goedkoop als je soms tweemaal per dag in Alma dineert.
Er is echter tijdelijk beterschap op komst. Van 25 tot 27 januari mogen de studenten, midden in de examens, eventjes proeven van heerlijke mosselen. Deze gekookte wezentjes zijn iets duurder, maar daar kan ik inkomen. Dat men van alle andere maaltijden minutieus het onderste uit de kan probeert te halen qua prijs, gaat er bij mij echter niet in. Zo geeft Alma de indruk dat ze geen studentenvoorziening meer is, maar een doodgewoon restaurant. Dat is te betreuren.

10:48 Gepost door peterNET | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Sorry ik moet in recordtempo door de blogs (tis sebiet terug voetbal), dus tzal voor morgen zijn (het lezen :-) )

Gepost door: Dafke | 19-01-05

De commentaren zijn gesloten.