15-01-05

Receptietijd


[binnenland] Als trouwe partijganger ben ik net terug van de CD&V-nieuwjaarsreceptie in de Hallen van Schaarbeek. De sfeer zat er in. Een wereldmuziekgroepje speelde constant opgewekte deuntjes. Maar iedereen keek uit naar de toespraak van voorzitter Jo Vandeurzen. Dit was zijn maidenspeech voor het grote partijpubliek. Het was een korte doch genuanceerde toespraak waarin hij benadrukte dat CD&V het bestuur dichter bij de mensen wil brengen, en dat op een doordachte wijze, in tegenstelling tot de capriolen van bijvoorbeeld Vincent Van Quickenborne. Vandeurzen herinnerde de Vlaamse coalitiepartners er bovendien aan dat ze bij het begin van de legislatuur beloofd hadden het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde te splitsen. Alsnog is dat er niet van gekomen.
Nieuwjaarsrecepties zijn altijd leuk. Je ziet er oude bekenden, praat bij over de huidige hot issues of gewoon over koetjes of kalfjes. En een piekfijne organisatie maakt het geheel bijzonder aangenaam.

01:08 Gepost door peterNET | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

idd ik had er ook een van de plaatselijk ejeugdharmonie giserenavond!
ik kon dat tsunami gedoe missen als kiespijn...
dat zid-oost-azie haar illegale staatsteun waarmee har economie de westerse economie kapot maakt aanwendt voor de heropbouw..nee onze internatinaal gerichte economie gaat failliet of vlucht naar 'toostblok en dan geven we er nog wat zakgeld bovenop...

disclaimer: niet helemaal cms zijn mening: maar gehoord van een businessman met ervaring...in een een secotr die nogal te lijden heeft in west-europa door die al dan niet via staatsteun groeiende buitenlandse sectoren...(lage lonen, zware subsidies, geen milieunormen, geen sociale lasten,...)

en ja Jo van Deurzen: what about de verjongng van de centrumpartij? hoe komt het dat het conservatieve blok zo weegt op de progressieve stroming of is die er gewoon weg niet, welk standpunt vertokte vervotte als ijskoningin over de Sensoa-campagne? wie heeft er gezegd dat dat een babe in de politek was? een schriel muurbloempje ja! en ze zag er niet eens gezond uit ook...moest drinend wat bewaterd worden...
maar goed, mijn cafee werkt hedenochtend nog niet zo goed ;-)
ik ben hier nogal off topic bezig!
gnoeg gelachen, nu serieus!
greetz
lord CMS

Gepost door: cms | 15-01-05

De commentaren zijn gesloten.