15-01-05

-1°C


Men zegt wel eens dat je altijd terugkeert naar je roots. Ik ben in Oostende geboren, heb er een viertal jaar gewoond en wekelijks (nu overleden) familie bezocht, al woonde ik in Kortemark. Maar die band blijft bestaan. Niets is ontspannender dan op een koude zaterdagavond een toertje door de Koningin der Badsteden te maken. Het was vanavond ijsbijtende koud, zoals wij zeggen.
De laatste jaren is de stad opmerkelijk verfraaid. Bijna alle grote lanen werden vernieuwd, inclusief de "Kaaie". Men heeft er bovendien voor gezorgd dat Oostende ook 's nachts haar Koninklijke functie kan blijven uitoefenen: de stadsverlichting is immers pico bello. En dan heb ik het nog niet over het vernieuwde Casino-Kursaal gehad. OK, aan de buitenkant is het nog niet wat het moet zijn, maar het staat er weer en wordt opnieuw gebruikt voor grote evenementen. Lange tijd heeft het voortbestaan van het huidige gebouw aan een zijden draadje gehangen, maar nu lijken nieuwe gloriedagen in het verschiet te liggen. Oostende staat er, meer dan ooit. Dus: à la prochaine!

23:45 Gepost door peterNET | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

GELD VOOR 12-12 <=> NIEUWE BLOGS MAKEN KOM EENS PIEPEN

Gepost door: Sicko | 16-01-05

vèske girnaoars!!!! o zjéékappitin! wel wel, ik kan me den tijd niet herinneren dat ik nog in Oostende was, behalve ergens om rond te vlinderen op het stulpje van een gemeenshappelijk kennis van ons :-)
of nee de laatste keer was een assesment...een hele voormiddag groggy worden op pc-tests...
terwijl het zonnetje buiten aan eht schroeien was...

Gepost door: cms | 17-01-05

De commentaren zijn gesloten.