11-01-05

drooglegging


[binnenland] Het Vlaams Belang filibustert al een ganse namiddag in de Senaat over het wetsvoorstel dat dotaties afneemt van partijen die racistische uitspraken doen. De partij die een alternatief vormt voor de traditionele partijen toont haar ware gelaat en voert een eindeloze obstructiepolitiek.
Hoewel er van regeringszijde ook eigenbelang mee gemoeid is, vind ik het een terechte zaak dat de overheid partijen met racistische statements niet meer subsidieert. Het is niet alleen moreel verwerpelijk, ook ten opzichte van de belastingsbetalers valt dit niet te verdedigen. Het Blok is veroordeeld voor racisme en, hoewel ze haar naam aanpaste, blijft de partij in essentie dezelfde. Hoofdman Dewinter heeft dat trouwens zelf aangekondigd. Een vos verliest zijn haren maar niet zijn streken. Zo'n partij mag niet in aanmerking komen voor overheidssubsidies.
Is dit koren op de molen van die partij? Dat kan. Maar mogen we hen, nu ze één miljoen stemmen halen, niet meer openlijk bekritiseren uit schrik dat ze nog groter worden? Jawel, maar ze mogen de agenda niet meer bepalen. Veel belangrijker dan het Belang zijn de concrete problemen waar het land mee geconfronteerd wordt. Beter dan over die partij te palaveren zou men zich meer moeten bekommeren om de werkloosheidsproblematiek en de noden in de zorgsector. Daarvoor moet men aan politiek doen. Een deel van de mensen zal wel altijd voor het Blok blijven stemmen. Daar zal zelfs de beste politicus niet aan kunnen veranderen.

Meer ivm mijn opinie over het Belang kan je hier lezen.

21:50 Gepost door peterNET | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

mss moeten we meer kijken naar Duitsland, na de WO II heben zij in hun grondwet bepaalde garantis ingecshreven, hadden lang geen leger meer, de grondrechten worden daar minutieus in geschreven en dergelijke...ook worden bepaald politieke parijen daardoor buiten de wet gesteld, of ben ik verkeerd?
waarom zou het blok niet buiten de wet kunnen worden gesteld (retorische vraag, geen mening)

Gepost door: cms | 11-01-05

De commentaren zijn gesloten.